100 χρόνια με ...το χάπι

ImageΕπιστήμονες στις ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα σούπερ χάπι, το οποίο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ενός ανθρώπου όχι απλώς «να τα εκατοστίσει», αλλά να ζήσει υγιής περισσότερο από 100 χρόνια..

Το «χάπι του Μαθουσάλα» που φιλοδοξούν να φτιάξουν θα μιμείται τη δράση τριών γονιδίων τα οποία οδηγούν στη μακροζωία. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, θα είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε τρία χρόνια.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας δρ Νιρ Μπαρζιλάι ανακάλυψε τα τρία αυτά γονίδια στο DΝΑ πεντακοσίων εβραίων Ασκενάζι, με μέσον όρο ηλικίας 100 χρόνια. Η ερευνητική ομάδα του ισραηλινού γενετιστή ανέλυσε δύο εκατομμύρια γενετικούς δείκτες των εθελοντών και εντόπισε τα τρία «γονίδια της μακροζωίας», τα οποία εκφράζονταν στους Ασκενάζι, δηλαδή εβραίους με καταγωγή από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Από τα τρία γονίδια που απομονώθηκαν και μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ακόμη και μετά την ηλικία των 100 ετών, τα δύο προωθούν την παραγωγή της αποκαλούμενης καλής χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ το τρίτο προλαμβάνει τον διαβήτη.

 
Προηγούμενο   Επόμενο
 

Αναζητηση

 

Επικοινωνηστε... ΤΩΡΑ!

Κάντε τώρα την αφιέρωση σας στον Melody τηλεφωνικά στο 2892053370

Στείλτε μας e-mail στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε και ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι.

Και από το κινητό σας στείλτε μήνυμα γράφοντας Α2 αφήνετε κενό ακολουθεί το μήνυμα σας και το στέλνετε στο 54 660

 

Ενημερωτικό Δελτίο